Ходунки для інвалідів ЧернівціХодунки - засіб реабілітації , призначений для полегшення пересування літніх людей та реабілітації після різних травм або захворюваннями опорно-рухового апарату .

Ходунки бувають стаціонарні , крокуючі , на 2 , 3 , 4 колесах. Вони надають стійкість хворому і зменшують навантаження на ноги. Ходунки полегшують пересування по кімнаті, чи надворі і рекомендується людям похилого віку. Ними можна користуватися в період реабілітації після операцій та тривалих хвороб.

Всі моделі ходунків дозволяють зберегти хворому рівновагу і в той же час з ними можна легко переміщатися, оскільки в їхній конструкції використовуються переважно алюміній. Ходунки мають невелику вагу - 2,3 - 2,5 кг, але при цьому вони досить міцні. Ви можете підібрати ходунки для інвалідів складні «крокуючі» або більш мобільні - з двома колесами або на чотирьох колесах.

  Зручною моделлю ходунків для інвалідів є ходунки, які мають сидіння, а також спеціальне кріплення для тростини, крім того вони регулюються по висоті. Великою популярністю користуються складні дворівневі ходунки, так звані, "2 в 1". Вони мають поручні, розташовані в двох рівнях, що полегшує вставання з положення "сидячи". Ці ходунки можуть бути використані як поручні для унітазу також допоможуть хворому самостійно піднятися з положення «сидячи», наприклад, з ліжка.Ходунки Чернівці

  Якщо уважно розглянути саму конструкцію даного реабілітаційного засобу, то стане зрозуміло, що це рама, з чотирма закінченнями, виготовлена ??з гнутих трубок легкого металу, як правило, алюмінію, обладнана спеціальними ручками для опори на них. В даний час представлений широкий вибір таких пристосувань:

  • ходунки для інвалідів;
  • для літніх людей і для людей похилого віку.

  Відновити опорно-руховий апарат допоможуть найбільшою мірою найбільш прості ходунки - крокуючі. З їх допомогою можна повністю імітувати процес руху - переставляючи по черзі ноги і пересуваючи раму. Багато сучасних моделей оснащують сидінням і кошиком для зберігання речей. Для тих, хто буде пересуватися на відкритому повітрі, створені складні конструкції. Оптимальним варіантом для тих, у кого виражена слабкість рук, стануть ходунки з коліщатками. Розроблені моделі з системою гальмування та колесами повороту, їх можна відрегулювати по висоті і виконати ряд інших функцій.

  Як видно, це реабілітаційний засіб набагато зручніший і практичніший, якщо порівнювати його з милицями і тростиною. У багатьох випадків ходунки навіть здатні замінити інвалідну коляску для дорослих. У будь-якому випадку, перш ніж остаточно визначитися з вибором, слід проконсультуватися з нами та уважно ознайомитися з усіма представленими моделями. Слід звертати найпильнішу увагу на наступні моменти:Ходунки для пристарілих Чернівці

  • ходунки допоможуть у значній мірі поліпшити координацію рухів;
  • їх можуть використовувати для пересування літні люди та інваліди; 
  • ходунки допоможуть зберегти рівновагу, знижуючи при цьому навантаження на ноги.

  Якщо порівнювати їх з милицями або тростиною, то ходунки для інвалідів здатні забезпечити більшу ступінь стабільності і стійкості пацієнтів завдяки широкій рамі, що надає кращої стійкості, як поперечної, так і поздовжньої. При порівнянні з інвалідними кріслами можна не відзначити, що ціна на ходунки набагато привабливіша, і при цьому вони значно комфортабильніші та практичніші.

санітарні крісла  В нас в офісі "Ігія" Ви можете знайти широкий асортимент засобі реабілітації, які допоможуть хворим з порушенням опорно-рухового апарату повноцінно пересуватися і полегшити процес самостійного санітарно-гігієнічного догляду. Ми також дбаємо, про людей літнього віку, інвалідів з проблемами опорно-рухового апарату, чиї можливості руху тимчасово обмежені через хворобу і в період реабілітації.

  Для забезпечення максимального догляду і зручного справляння природних потреб таких особливих пацієнтів, а також відвідування душової кабіни, ми можемо порекомендувати Вам такі санітарно-гігієнічні засоби реабілітації як санітарні (туалетні) коляски/крісла.

  Ми допоможимо Вам зробити правильний вибір якщо ви вирішите взяти в прокат крісло туалет для інвалідів. Ми завжди готові допомогти Вам правильно підібрати туалети для інвалідів, які максимально полегшать догляд за людиною з індивідуальними фізіологічними особливостями організму, як в домашніх умовах, так і в умовах стаціонару.

  Вибираючи домашній крісло-туалет необхідно враховувати індивідуальні особливості кожного пацієнта. Так, як жекрісло туалет Чернівці правильно підібрати портативний туалет? Які параметри повинні бути враховані при виборі туалетного - крісла?

  Висота стільця-туалету регулюється за допомогою кнопкового фіксатора. Всі стільчики-туалети мають підлокітники, а в деяких моделях підлокітники можуть відкидатися, за рахунок чого, в деяких випадках, використання на стільця буде набагато зручніше. Є так само моделі портативних туалетів, які дуже легко складаються, що зручно при транспортуванні і для подальшого зберігання.

  Всі вироби виготовлені з міцного алюмінію, пофарбовані порошковою фарбою, яка дає можливість санітарно обробляти виріб, що є необхідною умовою в лікувальних установах і дома.

1  При виготовленні кімнатного стільця-туалету, виробники максимально враховували фізіологічні особливості людей з обмеженими можливостями. Ніщо не повинно обмежувати процес руху, а тимчасові незручності потрібно максимально полегшити. Рух - життя, навчитеся жити і живіть легко, а наші засоби реабілітації допоможуть Вам у цьому!

  Найширший асортимент в нашому спеціалізованому офісі "Ігія" де можна вибрати і взяти в оренду стілець-туалет для інвалідів, враховуючи саме під Ваші потреби і за доступною для Вас ціною.

Матраси від пролежнів   Для пацієнтів, змушених тривалий постільний режим або прикутих до ліжка серйозною проблемою є виникнення пролежнів. Причиною всьому порушення циркуляції крові на тих ділянках, де кістки безпосередньо впливають на шкіру, внаслідок чого відбувається відмирання клітин. Виникнення пролежнів, саме по собі дуже небезпечно, тому необхідно боротися з цим всіма можливими способами. Найефективнішим є матраци від пролежнів. Їх використання дозволить запобігти ряд дуже небезпечних хвороб, які вкрай важко піддаються лікуванню.
  Проти пролежневі матраци вже давно зарекомендували себе в боротьбі з пролежнями. Важливою особливістю таких матраців є те, що вони здатні не тільки запобігти утворенню пролежнів, але і повністю усунути ті які вже утворилися. Причому робляться це дуже легко і без будь-яких зусиль з боку пацієнта. Варто зауважити, що не можна чекати появи пролежнів, а використовувати проти пролежневі системи з самого спочатку. Важливо розуміти, що це зніме зайве навантаження з пацієнта і дозволить організму акумулювати сили виключно для боротьби з хворобою.
  По суті, проти пролежневі матраци являють собою систему з двох складових: компресор та матрац з надувними порожнинами. Принцип дії полягає в безперервному масажі м’яких тканин пацієнта за рахунок перерозподілу тиску. Компресор кожні 5-10 хвилин надуває порожнини матраца тим самим, подібний масаж дозволяє відновити правильний кровообіг і усунути основну причину виникнення пролежнів — постійне здавлювання тканин. Без сумніву, використання таких систем є найкращим способом профілактики та нейтралізації пролежнів.
  Проти пролежневі системи діляться на два основних типи, які мають декілька різну сферу застосування. Ніздрюватий матрац складається з безлічі невеликихпроти пролежневі матраци осередків-порожнин, які надуваються в порядку, заданому програмою компресора. Найчастіше використовується шаховий порядок. Це оптимальний варіант для профілактики і лікування пролежнів першого ступеня, тобто на самій початковій стадії. Що стосується трубчастих матраців, то камери в них балонного типу і надуваються по черзі. Матраци від пролежнів такого типу використовуються для лікування більш важких стадій утворення пролежнів, а саме з другої по четверту.
  Проти пролежневі матраци включають в себе пневматичний компресор. Сам матрац, який виготовляється з різних матеріалів, як правило з нейлону, і легко миється. Pro air 200 – Проти пролежнева система, що складається з пористого матраца і компресора. Система призначена для запобігання та профілактики пролежнів у пацієнтів вагою 30-120 кг . Основний вплив протипролежневої системи полягає в зменшенні тиску поверхні ліжка на тіло пацієнта і ефекті масажу. Система має цикл дії тиску на 6 хвилин. Проти пролежневі матраци при використанні накладаються на звичайний матрац. Для надійної фіксації проти пролежневі системи на ліжку маються додатковий подовження з обох кінців матраца. Також система комплектується ремонтним набором.
  Матрац має лазерну перфорацію , тобто він вентилюється . Компресор працює дуже тихо. Шум до 30дБ . Дуже тихий компресор , з вбудованою проти вібраціонной системою ( AVS ) , оснащений повітряним фільтром дуже легкий в підключенні і використанні. Матрац виготовлений з нетоксичного, неалергенного полівінілхлориду і відрізняється підвищеною міцністю. Камери матраца розділені на осередки.  ПВХ має мікропори розміром від 30 до 40 мікрон для вентиляції і підсушування тіла ( шкіри) пацієнта повітрям.  Система розрахована на безперервну роботу.
 матрац проти пролежнів Проти пролежневі матрац призначений для профілактики і лікування пролежнів у пацієнтів з ушкодженнями та захворюваннями опорно - рухового апарату та центральної нервової системи , важкими соматичними захворюваннями, що супроводжуються тривалим вимушеним нерухомим положенням тіла , та інше.
  Внаслідок травми чи інших проблем зі здоров'ям у лежачих хворих , які довгий час знаходяться в лежачому положенні і є нерухомими , збільшується ризик виникнення пролежнів. Пролежні - це процес омертвіння м'яких тканин тіла через постійний тиск на них , що супроводжується порушенням кровообігу. Якщо коротко , то пролежні - це дуже страшне явище . Через пролежні часто вже не беруться лікарі - реабілітологи проводити реабілітацію хворого і відмовляються від нього до того поки хворий не залікує рани. Вони дуже загальмовують процес відновлення після травм.

 

 

 інвалідне крісло Інвалідний візок представляє собою сидіння з підставкою для ніг, з боків забезпечене колесами (частіше по два великих і два маленьких). Інвалідні крісла-коляски можуть бути сконструйовані для пересування за допомогою сторонньої особи, для самостійного..

Інвалідні візки. Орендуй правильно!

  Сьогодні існує безліч видів інвалідних візків з різними конструктивними особливостями, причому як вітчизняного, так і закордонного виробництва. І думка про те, що закордонні виробники кращі за наших по якості, зручності і комфорту, не є об'єктивною. Найбільш затребуваними і доступними є, звичайно ж, вітчизняні інвалідні візки, але й італійські OSD, німецькі Otto Bock і Meyra, американські Sunrise Medical, також користуються попитом.

  Таке розмаїття засобів пересування для людей з обмеженими можливостями призводить до складного питання про правильний вибір. Враховуючи всі рекомендації та обов'язкові фактори, Ви зможете зробити правильний вибір і придбати зручний та функціональний візок, звести до мінімуму проблему пересування в дверних отворах, ванній кімнаті та багатьох інших приміщеннях з обмеженим простором.

Розрізняють три вида інвалідних крісел:

  Інвалідні візки, крісла-каталки і туалетний стілець каталка для людей з порушенням опорно-рухового апарату. Інвалідна каталка в першу чергу призначена для людей, не здатних пересуватися без сторонньої допомоги, для людей з порушеннями опорно-рухового апарату, які не мають можливості самостійно пересуватися за допомогою крісел. Інвалідні візки використовують для самостійного пересування, це досягається за рахунок великих коліс.клісло для інвалідів

  Інвалідні візки активного типу призначені для тих, хто звик до активного способу життя. Вони дозволяють швидко і легко пересуватися, маневрувати і навіть займатися певними видами спорту. При виготовленні активних візків використовуються дуже міцні матеріали, здатні протистояти екстремальним навантаженням.

  Коляска для душу та сидіння JBS призначена для використання в душі і в туалеті , а також як звичайна каталка; призначена для людей, позбавлених можливості самостійно пересуватися, а також для людей з обмеженими фізичними можливостями. Стійка металева рама. Коляска оснащена знімними підлокітниками з подушечками з пінополіуретану; відкидні підлокітники дозволяють зручно і без перешкод пересідати. Швидкоз'ємні відкидні підніжки мають регулювання по довжині. Сидіння обладнане цільної знімною кришкою, яка дозволяє максимально комфортно перебувати в колясці при пересуванні; відро легко знімається ззаду. Крісло оснащене чотирма поворотними колесами діаметром 10 см, два з яких з гальмом.

Особливості стільця - туалету модель OSD- JBS367A :

  • мобільний , автономний , зручний, надійний
  • використовується як пересувний стілець - туалет з судном, використовується як стандартна опора для унітазу, як компактний засіб для транспортування пацієнтів
  • чотири колеса є поворотними , висока маневреність у просторі
  • два задніх колеса оснащені гальмами
  • санітарне сидіння виконане з білого гігієнічного пластику
  • оснащено додатковим м'яким сидінням
  • оснащено судном з кришкою
  • відкидні підлокітники з пружинними напівавтоматичними фіксаторами
  • підніжки плавно регулюється по висоті , легко встановлюються і демонтуються
  • Рама - сталева. Колір - хром.
  • Сидіння - знімна кришка, виконана зі штучної шкіри, сидіння і відро з кришкою виготовлені з міцного легко миється пластику.
  • Спинка і підлокітники - знімні, виготовлені з штучної шкіри.
  • Технічні характеристики:
  • Загальна довжина: 90 см
  • Загальна ширина: 55,5 см
  • Ширина сидіння: 42 ( чорний)
  • Загальна висота : 96,5 см
  • Ширина між підлокітників : 44,5 см
  • Глибина підлокітника : 40,5 см
  • Ширина колісної бази: 44 см
  • Довжина колісної бази: 49 см
  • Висота сидіння від підлоги : 53,5 см

інвалідне крісло  Класифікують інвалідні візки за рядом характеристик, таких як: наявність підніжок, можливості заїхати під стіл, наявність системи проти перекидання, розкладної рами, похилої спинки і підголівника, які створять зручність і певний комфорт в повсякденній експлуатації, ширина і тип коліс - все, від чого залежить комфорт пацієнта або інваліда.

  Перш, ніж орендувати або купити інвалідний візок, рекомендується проконсультуватися з лікарем і зробити необхідні заміри. Для правильного підбору візка треба зробити заміри пацієнта по основних позиціях: ширина і глибина сидіння, висота підлокітників. Адже неправильний підбір може заподіяти шкоду здоров'ю людини.

 медичне ліжко Медичне ліжко і інша медичні меблі: що потрібно для зручності хворого? Вже кілька років багато компаній продають різне медичне обладнання, покликане полегшити життя хворого, як при стаціонарному лікуванні, так і в домашніх умовах— Це інвалідні візки, різні медичні прилади, меблі і, звичайно, ліжка.     Медичні ліжка — це високотехнологічний продукт сучасності, виготовлений з міцних і екологічно безпечних матеріалів і відповідає всім стандартам якості.

  Ліжко медична необхідна для хворих, які страждають захворюваннями серцево-судинної і нервово-м’язової системи. Стандартна медична койка володіє наступними параметрами:

Маса без упаковки 75 кг, з упаковкою — 78 кг;

Висота поверхні ложа — 510мм;

Кут нахилу головної секції (кількість секцій варіюється від двох до чотирьох) — від 0 до 45 градусів, а ножний — від 0 до 30;

Номінальне навантаження на ліжко — 150 кг; ліжка для хворих

  Зараз випускаються не тільки функціональні ліжка, але й моделі для лежачих хворих, надзвичайно затребувані в лікарнях, клініках, санаторіях, пансіонатах, центрах реабілітації та в стоматологічних клініках. Ліжко медичне для лежачого хворого — це модель, виконана з кислотостійкі високоякісних синтетичних матеріалів, наприклад, пластмас, ламінату, нержавіючої сталі, ДСП і т. д. Ігія в Чернівцях включає в себе безліч різноманітного обладнання, у числі якого: штативи для вливання фізіологічного розчину, масажні та оглядові кушетки, медичні ширми, лабораторні стільці та анестезіологічні столики, столики для хірургів і т. д.

Весь список можна перераховувати годинами. Але все-таки зараз медичні ліжка користується найбільшою популярністю, так як вона володіє саме тієї функціональністю, яка допомагає всім хворим, якнайшвидше одужати, або, якщо повне одужання, на жаль, неможливо, хоча б відчути себе максимально комфортно. Медичне ліжко

Ліжка, використовуються для зручності хворих, класифікуються на декілька підвидів: загально лікарняні для відділень травматології або центрів опіків, загально лікарняні відкидні підліткові, акушерські, бариатричні, для пацієнтів які страждають кістково-суглобним туберкульозом, холерою, а також для психічно та інфекційно хворих людей. Крім того, в деяких ліжках передбачений механізм підведення підкладного судна, що дуже зручно для людей, яким протипоказано рухатися.

  милиці чернівціДля пересування та реабілітації людей з переломами ніг, травмами опорно-рухового апарату, коли немає можливості повноцінно стояти на обох ногах застосовують милиці для ходьби. Милиці призначають дітям з 5 років, підліткам, дорослим і літнім пацієнтам.

  Як вибрати милиці - види і призначення Медична милиця складається з пахвової або підлокітної вставки, ручки та трубчастого каркаса і накостильніка. Телескопічні милиці бувають пахвові або підлокітні.

  Телескопічні милиці - ті, що регулюються по висоті та рівні ручки, бувають дерев'яні, металеві, алюмінієві та пластикові. Регулюються по висоті за допомогою кнопкового механізму або гвинтової скрутки. Призначені для зниження навантаження на хвору ногу, за допомогою розподілу навантаження тіла на руки.

Правила підбору милицьмилиці чернівці

  Пацієнт повинен максимально рівно стояти, можна притулитися до стіни, потім поставити милицю поруч на відстані +-10см від ноги хворого і налаштувати милицю по висоті так, щоб пахвова вставка була на 3-4см нижче пахви. Руки повинні спиратися на ручку, так щоб маса тіла рівномірно розміщувалася на них і не защімляла нервових сплетінь суглоба. Пацієнт при цьому не повинен сутулитися. Милиці для літніх людей повинні бути максимально зручні. Ходьба на милицях здійснюється за допомогою перестановки обох милиць вперед на 25 см попереду ніг і на 15 см в сторони, тіло переносимо вперед, упор роблячи на руки, роблять крок, стають на п'яти таким чином, щоб милиці були позаду тіла.

костилі чернівці  Підлокітна милиця складається з підлокітною обхвату, ручки, регульованої по висоті трубки і накостильника. Застосовують при тривалій реабілітації, після призначення пахвових милиць.

  • Бувають різних види:
  • регульовані по висоті і довжині;
  • милиці, які розбираються для зручності транспортування;
  • з ручкою на праву або ліву руку.

Правила підбору підлокітною милиць: пацієнт повинен стояти рівно, милицю розміщується від стопи на 10 см. Локоть повинен знаходитися під кутом 15 градусів. Обхват ліктя повинен розташовуватися:

  • при зрості від 155-160 см на 4-5 см нижче ліктя;
  • при зрості від 175-180 см на 6-7 см нижче ліктя;
  • при зрості від 185 см і вище на 9см нижче ліктя.

Накостильніки мають гумовий протектор, для запобігання скользіння на поверхні, що може привести до травм.

Милиці можуть оснащуватися пристроєм проти ковзання в ожеледь.