Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Ласкаво просимо в форум Kunena! [/ B]

Розкажіть нам, і нашим користувачам, хто Ви, що Вам подобається, і чому Ви стали учасником цього сайту.
Ми вітаємо всіх нових учасників і сподіваємося бачити Вас багато!

ТЕМА: Сонячні панелі

Сонячні панелі 1 тиждень 1 день тому #327290

• Busik
  • Busik аватар
  • АВТОНОМНО
  • Молодший учасник
  • Дописи: 32
  • Доля: 0
Чи можливо встановити сонячні панелі на даху багатоповерхового будинку? Чи є якісь обмеження чи спеціальні дозволи, які треба враховувати? Просто цікаво, чи це реально зробити, щоб зменшити витрати на електроенергію і при цьому не порушувати правил.
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Сонячні панелі 5 днів 22 г. тому #327295

• eaxheu
  • eaxheu аватар
  • АВТОНОМНО
  • Старший учасник
  • Дописи: 63
  • Доля: 0
Я довго цікавився темою альтернативної енергетики і скажу чесно, найбільш практичним рішенням для міських умов мені здалася сонячна електростанція на даху багатоповерхівки https://journal.vencon.ua/ua/solnechnye-paneli-na-kryshu-mnogoetazhnogo-doma спочатку здавалося, що це складно реалізувати через дозвільні питання, але як виявилось, усе не так страшно. Головне — мати ініціативну групу мешканців і підтримку ОСББ, бо разом легше вирішувати питання з технічною документацією та встановленням. Соннечна панель на дах багатоповерхівки — це не просто економія на рахунках, а ще й реальний вклад у чисте довкілля. Найкраще підходять панелі з високим коефіцієнтом перетворення енергії та довгим гарантійним строком, наприклад монокристалічні. Я не рекомендую дешеві моделі сумнівних брендів — вони часто швидко втрачають ефективність. До речі, у журналі VENCON JOURNAL є багато корисних матеріалів на цю тему — там детально описані типи панелей, приклади з різних регіонів України і навіть лайфхаки для догляду. Якщо коротко — можна і треба встановлювати сонячні панелі на дахах багатоповерхівок, головне — підійти до справи з розумом і не боятися бюрократії.
Адміністратор заборонив доступ на запис.
Час відкриття сторінки: 0.180 секунд
Працює на Форум