милиці чернівціДля пересування та реабілітації людей з переломами ніг, травмами опорно-рухового апарату, коли немає можливості повноцінно стояти на обох ногах застосовують милиці для ходьби. Милиці призначають дітям з 5 років, підліткам, дорослим і літнім пацієнтам.

  Як вибрати милиці - види і призначення Медична милиця складається з пахвової або підлокітної вставки, ручки та трубчастого каркаса і накостильніка. Телескопічні милиці бувають пахвові або підлокітні.

  Телескопічні милиці - ті, що регулюються по висоті та рівні ручки, бувають дерев'яні, металеві, алюмінієві та пластикові. Регулюються по висоті за допомогою кнопкового механізму або гвинтової скрутки. Призначені для зниження навантаження на хвору ногу, за допомогою розподілу навантаження тіла на руки.

Правила підбору милицьмилиці чернівці

  Пацієнт повинен максимально рівно стояти, можна притулитися до стіни, потім поставити милицю поруч на відстані +-10см від ноги хворого і налаштувати милицю по висоті так, щоб пахвова вставка була на 3-4см нижче пахви. Руки повинні спиратися на ручку, так щоб маса тіла рівномірно розміщувалася на них і не защімляла нервових сплетінь суглоба. Пацієнт при цьому не повинен сутулитися. Милиці для літніх людей повинні бути максимально зручні. Ходьба на милицях здійснюється за допомогою перестановки обох милиць вперед на 25 см попереду ніг і на 15 см в сторони, тіло переносимо вперед, упор роблячи на руки, роблять крок, стають на п'яти таким чином, щоб милиці були позаду тіла.

костилі чернівці  Підлокітна милиця складається з підлокітною обхвату, ручки, регульованої по висоті трубки і накостильника. Застосовують при тривалій реабілітації, після призначення пахвових милиць.

  • Бувають різних види:
  • регульовані по висоті і довжині;
  • милиці, які розбираються для зручності транспортування;
  • з ручкою на праву або ліву руку.

Правила підбору підлокітною милиць: пацієнт повинен стояти рівно, милицю розміщується від стопи на 10 см. Локоть повинен знаходитися під кутом 15 градусів. Обхват ліктя повинен розташовуватися:

  • при зрості від 155-160 см на 4-5 см нижче ліктя;
  • при зрості від 175-180 см на 6-7 см нижче ліктя;
  • при зрості від 185 см і вище на 9см нижче ліктя.

Накостильніки мають гумовий протектор, для запобігання скользіння на поверхні, що може привести до травм.

Милиці можуть оснащуватися пристроєм проти ковзання в ожеледь.